Loading Laddar...
 

Ecodriving

ECO företag       

Diplomerad ECO-drivings kurs, företag

ECO-driving är ett körsätt som hjälper dig att spara pengar och miljö. Körsättet kan tillämpas på alla slags fordon. ECO-driving är ett koncept som ingår , och är en del av kvalitet och miljöcertifiering av ett företag som använder fordon i det dagliga arbetet.

Utbildning ECO-driving

Utbildningen omfattar ett individuellt körpass på cirka 90 minuter och ett gemensamt teoripass på 2 timmar. Kombinationen av teori och praktik är avgörande för resultatet av utbildningen.

Utbildningen är upplagd på följande sätt:

Testkörning 1
Föraren kör som ”vanligt” i en förväg planerad slinga tillsammans med lärare. Bilen är utrustad med en färddator som gör det lätt att få en överskådlig bild om bränsleförbrukning.

Analys
Läraren analyserar förarens normala körsätt
Demonstration och instruerad övning
Läraren ger råd och anvisningar, demonstrerar och instruerar. Föraren övar efter de nya råd och anvisningar han eller hon fått

Testkörning 2
Föraren kör samma slinga som vid testkörning 1 och tillämpar sina nya kunskaper.

Råd
Läraren skriver ut resultat av körningen samt ger råd till föraren.
Föraren får ett körhäfte samt personliga råd som feedback på den praktiska körningen.

Teori
Utbildningen kompletteras med teori som är förlagd vid ett senare tillfälle. Här följer man bl.a. upp bränsleresultaten.

ECO-driving kurs, Privat personer

Kursen är 90 minuter.
Utbildningen bedrivs i bilen.

För att du ska få bästa resultat utgår man från ditt nuvarande körsätt och utvecklar det till ett mer miljö och ekonomiskt körsätt.
Vi har tydliga och pedagogiska mätinstrument som visar din bränsleförbrukning.

För att bli diplomerad ECO-driving förare krävs emellertid en teorikurs. Detta kan du komplettera med senare om du så önskar. Som diplomerad ECO-driving förare kan du bli mer attraktiv på arbetsmarknaden eller som ett steg i att miljöcertifiera ditt företag.