Loading Laddar...
 

Moped klass 2

Moped klass 2 körs på cykelbanor där de finns annars körs dom på vägen. Du får köra i max 25 km/t. När du är klar utfärdas ett förarbevis.
Utbildningen leds av trafikskolans mc instruktörer med mångårig erfarenhet som trafiklärare.

Teoriutbildning är gemensam för både A-moped och klass 2. Den består av 4 x 2 timmars utbildning som är lärarledd. Läraren kommer att ge dig läxor och tester och tydliga hänvisningar till vad du ska plugga.
Om du tycker att det är svårt att läsa eller att du behöver ha extra stöd så berätta det för oss så vi kan hjälpa dig.

Den teoretiska utbildningen består i att förstå och kunna trafikreglerna och vägmärkena i stadstrafik och på landsväg. Förstå hur människan ( sig själv och andra) kan fungera i trafiken och kunna redogöra för risker i olika situationer tex halt väglag, hastighet, alkohol, hur mopeden syns av andra mm. Mycket tyngd läggs på attityder om fart och trimning.
När du pluggat klart finns det övningsskrivningar hos oss på trafikskolan där kunskaperna testas. Dessa skrivningar skrivs tills de är godkända.

Examination för moped klass 2. Det slutgiltiga provet sker på trafikskolan när eleven anser att den har tillräckliga kunskaper och har fyllt 15 år. Provet består av 35 frågor och 28 ska vara rätt av dem för att eleven ska bli godkänd.
Mopedkursens examinator godkänner eleven. När körningen och teorin är godkända rapporterar examinatorn in eleven som godkänd till trafikverket.

 

Anmäl dig här!